lördag 31 oktober 2009

Alla Helgons kväll





En kort hälsning denna alla helgons kväll, då slöjan mellan de döda och de levande är som allra tunnast. Vår egen kristna Alla helgona helg numera uppblandad med keltiska förkristna hedniska Halloween. Vi har följaktligen karvat pumpor och besökt kyrkogården och tänt ljus.
Här följer några bilder på årets pumpor och vårt alldeles eget Halloween monster!
Ha en riktigt Härlig helg Kramar från oss!

måndag 26 oktober 2009

Omväxling förnöjer


En bild blir det bara idag, jag skall väl inte kalla det för ett "djärvt grepp" men nu åkte det gamla vita skåpet i hallen ut. Min dragning till mörka möbler börjar komma smygande igen. Efter en ganska lång period med vitmålat. Har börjat förvarna mannen att väggarna nog inte kommer att vara vita för evigt.....kanske skulle man ta och måla bokhyllorna.....böckerna behöver ju ändå dammsugas :-) Neej det får nog bli till sommaren i så fall.....
Dom runda brickorna av metall fram på skåpet är vädringsventiler, då skåpet har varit ett skafferiskåp....... Tyvär är låset precis som skåpet, väldigt shabby....det gör att en viss lite person snabbt lärt sig att peta upp skåpet och vältra sig i halsdukar och mössor som gömmer sig där.
Nu skall vi ge oss ut i regnet och rasta vårt lilla troll. Imorgon blir det nog lite jobb bilder!
Må så gott i regnet / Kram

söndag 25 oktober 2009

Skåpmat?





Ett par bilder på grävlingen vi köpt oss...... Förra helgen avslutades med en kort utflykt till Skallens badplats......Som vi för övrigt inte besökt en enda gång denna regniga sommar ... (se nu fick jag gnälla lite över det..) Dottern skuttade ut på badbryggan som ännu inte var upptagen och Flora skuttade efter, och ramlade givetvis i plurret! Lyckligtvis var det grunt och hon kunde gå iland....efter det lilla tilltaget var hon inte så intresserad av själva sjön. Men stranden var trevlig, Flora grävde så sanden sprutade och hon gjorde underliga gångar kors och tvärs.
Hemma i trädgården var det hög tid att ta upp dahlia knölarna.......det blir rätt stora hål när man tagit upp dom....mmmm svart våt mull att gräva ner sig i...behöver jag nämna att det blev helbad!
I natt får vi en timme extra sömn!!! Grattis till oss alla och Sov sött!

torsdag 22 oktober 2009

Höstpyssel





Höstdagar och mörkret kommer krypande......snart Novmenber.... Jag brukar alltid spara pysslandet till December, men då är det så mycket annat..... I år skall jag börja i tid, innan det börjar kännas stressigt istället för kul. Jag tänkte att jag skulle visa några av mina pyssel här på bloggen.
Mossa, det tycker jag är både höst och Jul. Skall man ha mossa skall man inte vänta för länge med att plocka den, helt plötsligt är det snö, och mossan är bort trollad! Plocka nu, medan det är mysigt att gå i skogen, lägg i plastpåse, och spara i garage eller dylikt, så har du att plocka fram när det behövs! Kom ihåg att plocka där det inte syns, så långt in i skogen som möjligt. Det ser hemskt ut när folk har stått och skalat av stora stenar.
Dessa små mosshjärtan har jag knyckt idéen till från blomsterkonstnären Tage Andersen i Köpenhamn. Min mor fick för många år sedan liknande i present när hon handlade i hans butik. Hans var dock något mindre......Dom skall vara hårt bundna och när dom har torkat skall dom få ett lager med grovt silverglitter och ett litet band.
När man gör så här små mosskransar kan man ha ganska tunn stomme. Skall du göra stora kransar måste stommen vara mycket grövre, eftersom mossan är tung av fukt när det är nyplockad. Forma stommen av grov ståltråd, till krans, hjärta eller stjärna. Vik sedan remsor av mossa runt och använd en mycket tunn, mörk ståltråd att fästa den. Du får vira flera varv, för att tajta till mossan ordentligt. Sen är det en smaksak om man vill ha en lite vild krans...kan vara fint om man väljer att strunta i glitter, eller en lite prydligare krans. Man kan klippa bort lite av tofsarna som vill sticka ut.
Nu skall kransarna torka, när det är klart väger dom nästan ingenting.
Kram och Godnatt!

fredag 16 oktober 2009

Flora and friends





Idag har jag sett snö för första gången. Det var jättehärligt!! Matte var gnällig, fy va blött! Usch så smutsigt......fast smutsigt blev det ju bara när jag hade tagit bort snön, från min grävhåla......
Men matte är inte bara gnällig, nejdå, hon ger mig goda saker....ingen A-fil här inte....här kör vi Meze yougurt, 10% fett! Matte och jag älskar "mes yougurt"...hon äter den med massa frukt, helt onödigt om ni frågar mig......jag äter den straight up, i "boule skål" , det är extra fint!
Jag tänkte visa mina kompisar, Hedda och Puttefnask! Dom gillar mig jättemycket, jag kör en "upp piggning" på dom varje morgon. Först smyger jag tyst som en tiger fram till burarna, då sover dom....sen Kastar jag mig på burarna och låter, Mycket. Sen är dom jätte upp piggade! Dom hade det trist innan jag kom hit! Matte kallar dom för sina stackars små grisar och säger att dom är såå snälla....... typ, att jag inte är lika snäll?

I morgon kommer min mormor och min moster för att träffa mig för första gången, gissa om jag tänker charma dom!! Inga problem, med mina fina tänder!
Godnattpussar från Stora Flora med vassaste tänderna i stan!

torsdag 15 oktober 2009

Ja, inte bor man i sydfrankrike precis......




Nu är hösten definitivt här, det går inte att låtsas längre. Jag kan konstatera att jag inte hann gå i flipflops med fladdrande kjolar så värst många dagar i år heller. Jag längtar redan till våren... och ljuset....måste vara åldern eller nåt....När jag yngre tänkte jag inte så mycket på årstiderna. Men det är klart, då hade man inte fem miljoner krukor med pelargoner, olivträd, apelsinträd, agave och annat som måste vinterförvaras någonstans.....helst svalt och ljust??! För att inte tala om den växande samlingen med dahlia knölar som skall trollas in i något hörn, mörkt och svalt..jojo, dom har krav!!!
Och alla trädgårdsmöbler och pryttlar som skall få plats.....
-har du ringt vitrysslandhjälpen? frågar min man för 84:e gången...... garaget härbärgerar nämligen en mindre loppis, när jag tänker efter så gjorde den det hela förra vintern, till följd att bilen stod på uppfarten och måste skrapas varje gång man skall ha den.... så skall vi inte ha det i år, nejnej.....jag skall ringa imorgon!

Lägger med en bild på mina allra sista rosor, dom doftar ljuvligt. Det är en härdig remonterande hybrid av New dawn. Tänk att man alltid uppskattar de första och de sista blommorna allra mest.
Ett axplock från butiken.....halsbandet med det gröna hänget är en av mina favoriter. Det ser ut som ett stort frö, pärlan är jugend och jag hittade tyvärr bara en handfull av dessa, men de kommer att finnas i butiken tillsammans med silver halsbanden som är en annan storfavorit hos mig just nu!
En riktigt god natt önskar jag er alla Kära vänner!

söndag 11 oktober 2009

En helg går så fort....






Så var det måndag och gästerna har åkt efter en sen frukost. Min mans son och hans käresta (hon kommer från Danmark) har varit på besök. Vi har hunnit fira födelsedagar och äta god mat och umgås. Flora har också fått göra sina första skogsutflykter. Hon har gått lite i koppel och sedan fått springa lös! Åhh så härligt att få klättra runt i mossa och bland löv, jaga joggare och tvätta tassarna i Kypesjön. Och ja, Flora har grävt sin första tryffelgrop..... med resultat att hon såg ut ungefär som en helskitig grävling och det blev helbad när hon kom in. Det blir lite text och desto mer bilder idag, jag måste sätta mig och jobba med butiken några timmar. Kram på er alla kära!!

onsdag 7 oktober 2009

Äntligen lossnar det




Så skönt när man känner att idéer börjar fall på plats. Äntligen kan jag se hur butiken skall se ut, bara ett par små beslut till och så får det vara bra sen..... Det blir ett kort inlägg idag, jag ser att somliga andra har brett ut sig så det räcker...... Ikväll skall jag och en väninna gå på bio! Det är inte något jag gör allt för ofta......vi skall se Cocco Chanel filmen, och jag ser verkligen fram emot det! Jag har skyhöga förväntningar på hur "inspirerad" jag skall känna mig efter den..... Känns som upplagt för ett magplask...fast hur fel kan det bli med Tatou i huvudrollen?
För ett litet tag sedan kom jag över ett ca 40 modeskisser från 30-talet. Handskissade och kolorerade med akvarell, jag nästan svimmade av lycka. Några har jag ramat in, vet fortfarande inte var dom skall hamna. Och några hamnade ovanför vår säng, som en egen liten modekavalkad. Ytterligare några säljer jag nog i butiken, ingen idé att ha dom liggande i ett skåp..hmm om jag kan skiljas från dom.... Ha en riktigt God afton i blåsvädret, Kram!

Jag är bäst






Matte pausar från datorn och kokar äppelmos så då passar jag på att blogga lite......
Idag har jag varit mycket duktig, jag har hjälpt hussepappa att gräva och att klippa häcken. Den måste klippas för att mitt staket skall få plats! Matte gillar det inte! För nu har vi inget "insyns skydd" , det är jättespännande. Man kan se grannarna hela tiden, och dom kan få se mig som är så söt. Jag håller också på att fila ner mattes klematis, den är super god, men matte är noll tacksam?
Jag har ätit utomhus och gått i koppel och i natt kissade jag bara En kiss på golvet (visserligen en mindre sjö), och matte sov hela natten! Gissa om hon var nöjd.....
När man har varit ute så här mycket så blir man pyttelite jordig om tårna, och då åker man i badkaret!!!? Skall man ha straff när man är duktig??
-Du ser väl sa matte...... badkaret är ju kolsvart, du är ju full med lera......men hon Överdriver, och jag gillar inte att bada badkar. Nu skall jag ha lite skönhets sömn, i min rosa korg.......matte sa att dom fnissade i djuraffären när hon hämtade den......förstår inte varför, rosa är ju fiiint.
Puusssarrr från Stora Flora

lördag 3 oktober 2009

Ljus i mörkret




Ojj som det har regnat idag...... det går åt mycket stearinljus vill jag lova....tur att IKEAS är så bra. Både jag och övriga familjen bunkrar ljus så fort vi får tillfälle.
Bilden på skåpet är till dig, Nina, jag har ju sett ditt :-) så får du se mitt.....
Det blir ett kort inlägg idag för jag är ganska trött, men ett litet tips måste jag få ge! Fick olivolja och balsamvinäger av min lilla syster, Tusen tack xxx Jag kan säga att det är skillnad på skit och pannkaka! Vilken trist grönsallad son helst förvandlas till en kulinarisk höjdare med dessa båda, wow! Synd bara, nu har man skaffat sig en dyr vana, till......
Sov så gott alla kära vänner!!!!

torsdag 1 oktober 2009

Inspiration var är du????





Det är många saker i livet som blir bäst om dom får ske när man känner sig inspirerad. En av dom är utformningen av layouten till en internet butik. Butiken ligger där och skvalpar, full med vackra varor, utsidan är dock inget att hurra för (läs, går inte att visa för någon). Nu skall här bara klämmas fram ett fantasi eggande unikt och makalöst, eller........nåja en snyggt och passande yttre, till denna butik.
Och var är inspirationen.... inte här i alla fall. Kanske är det tur att jag har vissa begränsningar kring hur den får se ut, annars skulle det aldrig bli klart. Imorgon vill jag ha SOL, för när vädret är grått så rullar mitt inre ihop sig som en snigel i ett skal.
I stora drag Vet jag hur det skall se ut, på något sätt har smyckena redan satt stilen. Men jag måste kunna få ner det på papper och förklara det för den person som skall frälsa mig i detta arbete. Varför är man inte född tjugo år senare och en riktig hacker...... eller hyfsat duktig på datorer i alla fall.
I går kom två snällingar från Söders stenhuggeri och slipade ner min stenskiva i köket, för hand! Ytan skymtar lite på min frukostbild. Jag var inte nöjd med ytan, den var för blank. Nu känns det bra, ytan skall få sin lyster utav otaliga bullbak är det tänkt. Min lilla köksbänk räckte verkligen inte till.
Ett par bilder på lilla Flo är jag tvungen att lägga med, söt som få...men varje dag är en viljornas kamp. Jag har kontaktat Blå stjärnan och dom kunde lugna mig angående pesten, normal försiktighet mot okända hundar är tillräckligt. Att jag tvingat vänner och bekanta till handtvätt innan dom fick hälsa på den lilla ängeln skrattade veterinären gott åt, och hoppades att jag hade några vänner kvar! Hmm ja, dom är ganska tåliga.....
En av bilderna är på dom sista dahliorna som jag ryckte av stunden innan frosten slog till. Nu är plantorna, som var överfyllda med knoppar, svarta och döda.
Jaha, så har torsdagen övergått i fredag...... det skall baskemej bli en riktigt produktiv jobb dag!
Sov gott alla vänner!