tisdag 23 februari 2010

Stackars lilla Flora

Snö snö snö och gran gran gran, det är småland det......


Så här olycklig är lilla Flo när tratten är på........som tur är så behövs den inte så mycket dagtid, då håller jag ett öga på lilla damen....


Snötyngd trädgård, fast nu är det ännu mer snö, jag sjunker ner till övre delen av låret om jag går ut till det "otrampade"... Flora forsar dock gärna fram i massorna......man undrar om lagottos verkligen är från Italien....det är nog bara en myt....


Och jag bakar bröd, i ren frustration... detta och hasselnötsbröd står oftast på menyn.


Jag är ledsen att jag har försummat både bloggen och mina läsare....... Min dotter har haft sportlov och vi har varit på besök hemma i Blekinge, det var skönt att komma hem, men ojj så jag saknade lilla Flo. Meningen var att jag skulle fotat lite när jag var hemma, men batteriet till kameran laddade ur, och jag hade ingen laddare med mig, så det blev magert....... en ynka bild på den snöiga vägen i mörkaste småland.

I lördags kväll var olyckan framme, lilla Flo fastnade med sin ena klo i soffan här hemma och rev upp den. I måndags morse blev det operation hos veterinären. Nu i kväll gjorde vi såromläggning för första gången. Jag är fortfarande genomsvettig.
Förstår ni? såromläggning av tassen på en hund som man inte får peta på tassarna i vanliga fall........
Mirek blåhöll, min far som var på besök ömsom höll ömsom klappade och lugnade...och jag som hysteriskt försökte göra ett lika snyggt bandage som dom åstadkommit när hon var sövd, jag kan säga att några tamponader mellan tårna Det, blev det Inte!!!!

Nu är det tratt på inför natten som gäller, jag orkar inte hålla mig vaken en natt till.........tratt är inte populärt kan jag lova.....
Nu skall vi vara duktiga i sex dagar till, sedan räcker det med bandage utomhus, dvs om allt går som det ska.....
Just nu är det dubbla plastpåsar och tejp samt liten socka på varje gång man skall ut och kissa....det är slagsmål varje gång....... detta ger ett visst perspektiv på hundägande.....tänk så enkelt när djur är friska och allt är som vanligt!!!

Annars förbannar vi snön, längtar efter våren och bakar bröd. Nu skall jag hålla er lite uppdaterade framöver, Godnattkramar till er alla!

måndag 8 februari 2010

Fler kompisar......

Relax........ Leroy tar en powernap och övervakar småungarna......


Elliot och jag efter att ha busat i backen fortsätter vi att busa i köket.........


Lilla lakritstrollet Sally får sova i min korg......

Det är härligt med hundkompisar, och Flora har många. Här är några bilder på några av "bästisarna"...... MåndagsKram alla hundvänner och bloggläsare!

tisdag 2 februari 2010

I gömmorna....

Forsythian blommar så vårlikt, känns helt osannolikt att den kommer att blomma utomhus om ett par månader.


Mitt första inrop på en auktion, kan jag ha varit 15? Det är ju några år sedan :-))


Färgen på den gamla sammeten är underbar tycker jag, den fransiga kudden bredvid är Floras nya mobb offer, hon rycker trådar ur den så fort jag vänder ryggen till, lilla skitungen.


Finns det ingen mer än jag som inte gillar vinter??? Nu har det ramlat ner ännu mer snö och alla människor säger, ohh det är så vackert!!
Blähh säger jag, hunden blir som en snöboll och djuren hittar ingen mat, och jag fryyyseer.
I morse skottade jag mig upp i backen som ligger utanför vårt hus, och försökte skrapa fram den lilla "matplats" jag inrett för fåglar och kaniner. Fyllde på med resterna från morgongröten, frukt, brödrester och lite hö. Nu är det nästan översnöat igen!!! Attans! Tur man är gift med en likasinnad, så kan vi muttra ihop :-)) Så, nu har jag gnällt färdigt.......man kan ju ändå inte göra något åt det.

Har rotat lite i mina gömmor (och dom är ganska omfattande efter många års loppis spring), och börjat plocka fram lite saker som jag nästan glömt att jag hade. En liten blyertsteckning som jag ropade in på min första auktion, någonsin. Den måste vara engelsk, med en lite kvarnbyggnad och damm. En gammal kudde gjord i något som kallas "punch" teknik, (från USA). Och så har ljuslyktorna fått flytta in, dom blir ändå bara översnöade ute och gör sig riktigt fint på skänken.
Nu skall jag fixa lite lunch, och sedan skall jag städa och baka bröd, och jobba lite....
Ha en riktigt bra dag, i all snön! Kram.