onsdag 29 september 2010

The secret garden

Jag har förlikat mig med hösten, inte så svårt när dagarna är höga klara och soliga med små utströdda molntussar. Ljuset i trädgården på förmiddagen är så vackert, gräset är vått av dagg och det doftar lite vagt av jord och äpplen. Det finns fortfarande ganska många "jag borde" kvar att ta itu med. Min trädgård har fått så lite pyssel de sista åren. Några rabatter måste grävas om helt och hållet. Samtidigt är röran lite charmig......vildvuxet och lite hemligt. Om jag tänker bort husen runt omkring och ljudet från gatan.............


Snäckorna ser ut att tåga in mot huset, det är snart dags att ta in dem på vinterförvaring.....


Äpplen överallt, vi fick massor i år, men de är små och fulla med mask? Undrar varför, kanske har det något att göra med alla häggspinnarlarver vi haft på besök i år.........


Visst är ljuset vackert......det här är den absolut bästa tiden på hösten!!

Njut, så mycket ni hinner!
Kram!

måndag 27 september 2010

Höstlig måndag......

Jaa, de här färgerna var inte direkt höstliga, men jag kunde inte motstå........dom lyser upp hela hallen! En riktig vitamininjektion...


Mer fjädrar.....underst en bolero av marabou stork fjäder... den är i rätt dåligt skick, men charmig ändå......ovanför en solfjäder av strutsfjädrar.

Just nu pågår pusslande i matrummet, 1000 bitar........maken och dottern kämpar på :-))
Hundens stökiga fåtölj skymtar i bakgrunden, den kommer snart att bytas ut.....


Malakit färgade pärlor har det senaste armbandet med vintage glas......grönt är skönt, jag tröttnar aldrig på den färgen!

Ha en skön fortsättning på dagen!

fredag 24 september 2010

Lite av varje en fredagskväll.......

Hattar...visst är det fascinerande...man vill så gärna prova dem..... det är vackert med hatt, men vem sjutton vågar bära hatt idag? Avril passar i de flesta modeller, men denna blågrå skulle kunna vara årsbarn med henne, sekelskiftet 18-1900.


Så här romantisk skulle man vara på 1950-talet....... tänk getingmidja och vidd i kjolen,suck.


Jag har samlat på mig en hel del hattprydnader under årens lopp, fjädrar toppar definitivt ligan. Jag älskar fjädrar!


Infärgad och klippt som ett litet konstverk är denna i Art deco stil, ibland tänker jag att vi blir tristare och tristare för varje årtionde.........dags för lite fjädrar kanske?


Kan inte låta bli att visa mina dahlior, nu klipper jag generöst, knoppar sparas inte längre för snart kommer nattfrosten och då är kalaset över!!!

Nu önskar jag er en skön kväll och en riktigt härlig helg!
Kram!

lördag 18 september 2010

Turkish delight

Kommer ni ihåg första delen i bokserien om Narnia?
Häxan och lejonet......där fick den yngsta (och inte så snälla) pojken Edmund önska sig något av häxan.......han önskade turkisk konfekt......
Ända sedan jag läste detta som liten, tills jag i vuxen ålder fick smaka turkish delight i verkligheten, tyckte jag att det lät förtrollande gott. När jag fick hem dessa pärlor häromdagen tänkte jag genast på turkish delight med mynta smak. En lite genomskinlig vitpudrig läckert grön ton, precis som de här pärlorna som är 60-70 år gamla och är tillverkade i Japan.
Hoppas ni får en härlig lördag!

måndag 13 september 2010

Citriner........

Med risk för att bli tjatig, dessa örhängen har i princip vuxit fast på mig:-)) i särklass mina nya favoriter. Handsmidd filigranblomma, och hängande citriner i melon liknande form. Dom passar till allt! Kommer snart i butiken....


Utan dessa ringarna lämnar jag sällan huset. Jag får erkänna att vigsel och förlovningsringarna inte alltid kommer på, men dessa...yes!
Dom är gaaaaamla, tidigt 1800-tal. Den mörka ringen är karvad i sköldpadds skal, Mycket Förbjudet numera......med pique inläggning av guld. M, får stå för min mans namn Mirek.


La Bella Principessa, den nyupptäckta da Vinci målningen, vi besökte utställningen i Eriksbergshallen i Göteborg i somras. Nu får hon pryda min moodboard för att hon är så vacker!

Nu blir det pizza och kvällspromenad med Hunden :-))

Kram på er!

fredag 10 september 2010

Darling Dahlia

Ett höstligt kvällsljus silar in genom sovrumsfönstret. Dom nyss plockade dahliorna är fortfarande våta av regnet. Jag tänder rökelse "Cashmere rose" och doften sprider sig i hela huset. Dags att göra fredag......ha en riktigt härlig kväll Kära läsare!
Kram!

onsdag 8 september 2010

Höstnytt och arbetsro........

Ett snabb inlägg som paus i allt fotograferande. Jag har arbetat fram en helt ny kollektion med armband........virkade, i vilken färg man helst önskar. Armbanden är tunga av handsmidda silverpärlor och små hängen också dom handsmidda i silver. Man kan få med blommor, en liten bjällra, en liten elefant osv....... Som lås har jag valt att använda viktorianska knappar i svart jet glas, dom är såå vackra! Inget armband blir det andra likt.......

Ett axplock av de färger jag valt .......
Är ni intresserade (och inte bor i närheten så ni kan komma hit) så misströsta inte, dom hamnar i butiken så fort jag hinner. Jag fotograferar så kameran glöder. Priset kommer att ligga på ca 1350 sek och jag kommer att kunna erbjuda ett par olika storlekar och en massa färger. Ni får gärna maila eller ringa.

Et voila! Min nya arbetshörna.....äntligen ordning och reda och allt på ett ställe. Här tillbringar jag mycket tid varje dag. Naturligtvis är det inte så här undanplockat när jag jobbar..... just nu är det ett smärre kaos av pärlor garn verktyg osv.... men eftersom jag tycker så mycket om att sitta här så ser jag till att det känns vackert och inspirerande (alltså undanplockning när man är klar). Min moodboard kommer jag att hålla uppdaterad med det som känns härligt just nu!
Avril är tillsammans med trogen hund under skrivbordet, mina enda arbetskamrater....




Kanske blir det en matta fram emot vintern...får klura lite på det. Arbetslampa behöver jag också en.
Nu skall jag sätta en bulldeg innan jag forsätter med butiken.....Ha en fortsatt skön eftermiddag mina kära vänner .
Kram!

onsdag 1 september 2010

Sommar resumé....

Morgnar med vått gräs och dimma, dagar med hög klar luft och äppeldoft. Fjärilar som kretsar kring dom stökiga utblommade rabatterna. Äppelträden måste stöttas upp, grenarna hänger tunga av frukt. Buketter med dahlior i snart varenda rum...........Det är höst.... jag har alltid älskat hösten, men för varje år jag blir äldre känner jag hur jag spjärnar emot....inte än....snälla, lite sommar till.........
Idag är det 14 år sedan min man och jag förlovade oss....fjorton år!!!! Var har dom tagit vägen?

Här kommer lite bilder från sommaren som gått, och sedan är det dags för höstuppstart!

Frida Kahlo känsla får jag av dessa blommor, färgstarka zinnior och en blekgul tagetes.


Celebert besök fick vi i början av sommaren av Strövelstorparna, Floras mormor Liquritza och så härliga brorsan Aldo som är förvillande lik Flora. Sötnosar, och så härliga Pia och Håkan och medföljande Lotta (matte till Stella och Doris)......men dom ville inte vara med på bild :-)) ???


Broder Aldo, en riktigt stilig kille!!


Rosor när dom är som bäst!!! Buketten fick jag av en väninna som skulle resa bort, hon repade av allt blommande i trädgården och gav till mig! Tack söta Annika! Vi njöt länge!


Min superbegåvade svägerska Ludmila, hon är konstnär och ställer ut mest över hela världen. Hon målar fantastiska tavlor och bor med sin familj i Tidan. Besök gärna galleriet om ni har möjlighet....annars har hon en hemsida, www.ludmilapawlowska.se som är värd ett besök! Och så min vackra dotter förstås.


Första skörden....i början av sommaren....då allt var värdefullt. Nu hinner jag knappt plocka av blommorna, så fort slår dom ut.


Min kära man tar ett sista dopp i regnet, vi hade badat bastu innan så det var inte så kallt som det ser ut :-))


En ny hobby som vi lade oss till med i somras, måla mandalas när det regnar. Vi använde akvarellfärger för att kunna få vilken nyans som helst, men det går bra med vanliga färgpennor också så klart. Här sitter i i verandan på Boön....kan vara badpaus i regnet, eftersom alla lämnat bordet......

Soliga dagar med humlesurr och fjärilsfladder. Bakom sjöboden breder sig en strandäng ut, här surrar det ständigt av humlor och stora syrsor filar fram sina sånger.


Familjens kvinnor samlade. Vi gjorde en utflykt till vår barndoms Bräkne Hoby, där mor är uppvuxen. Tungt av nostalgi, vägarna har vi traskat fler gånger än jag kan räkna till, alla årstider, så vackert så vackert!!! Jag längtar efter röda stugor och ängar med kor...... och den där speciella doften som bara finns på landet, varmt torrt gräs och djur.
Jag vill genast ha en ny sommar, men det går ju inte. Nu får vi snällt vänta ett år på nästa gång.
Kram på er! Och Välkomna tillbaka, ni som hittade hit!