tisdag 12 oktober 2010

Höstpyssel!

Ny höst, nya stickprojekt, inte alltid dom avslutas........men en halsduk skall jag förhoppningsvis ro iland :-))


Jag släpade hem två stora buntar hortensia från Wien. Hemma kompletterade jag med ett par kvistar för att få lite mer färg. Jag snålade inte med kvistarna när jag band den här kransen, det är mycket lättare att få ett jämnt resultat om man har mycket blommor. Nu pryder den dörren på gästtoaletten, hortensia är underbart vackert och det håller i evigheter!


Jag gissar att det är fler än jag som samlar på inredningstidningar .......Jag har travar på vinden och i källaren. Ibland tar jag mig i kragen och river ut det jag vill spara och gör mig av med tidningarna. Men, det blir packar och buntar där också till slut. Ett tips, när man är på rätt humör.....ta ett fotoalbum eller dylikt (helst spiralrygg) och så väljer du ut absoluta favoriterna för dagen. Ibland har jag ett tema på ett uppslag, ibland tar jag bara bilder som känns roliga just idag. Det blir den allra bästa inredningsboken!!
Ha en skön fortsättning på kvällen!

måndag 11 oktober 2010

Lite till från Wien......

Indiska krokodiler.....dom var jätte stooora...... Naturhistoriska är gigantiskt. Och du går igenom sal efter sal med alla djur du kan tänka dig. Belysningen var mycket sparsam på avdelningarna med stora pälsklädda djur. Säkert för att skydda från solljus, djuren är ju oftast mer än hundra år gamla och därför sköra. Jag skulle velat visa de enormt stora grizzly björnarna, men fotografierna blev för mörka.


Dinosaurieskelett fanns det några stycken........detta var Inte det största! I överkanten på fotot kan ni se svansen på en som var något större........


Fler ringar, mossagater.........


Monter efter monter med ädelstenar, detta är min månads sten, turmalin.
Sovdags, jag återkommer!
GODNATT!

fredag 8 oktober 2010

Höst i Wien.....

Kyrkorna är så vackra så man ryser........musiken, doften av tända ljus och fuktig sten....


Ja, hej kära vänner....... Vi har precis hemkommit från en kortare resa till Wien, därav bloggpaus. Min man har ju, som ni kanske redan vet, vuxna barn. Hans dotter bor i Österrike, Wien, med man och barn. Och då de nedkommit med tillökning, en liten kille, så blev det tillfälle att besöka dem och få snosa på lite bebis (här planerar vi inga fler :-))
Vi möttes av ganska dåligt väder?? missräkning får jag säga, men med svenska mått mätt så var det ändå okej. Förutom att träffa familjen så var "Naturhistoriska muséet en viktig punkt på dagordningen. Ni skall få se lite bilder. En halv dag traskade vi runt och insöp atmosfären....kommer ni till Wien så rekommenderar jag verkligen detta. Vi fotade en del så jag kanske kommer att plåga er i ett par inlägg med resebilder :-))


Den här buketten, mmmm, ja tack. Glaset framför dessa blommor var garanterat skottsäkert, minst ett par decimeter tjockt! Diamanter rubiner safirer smaragder så långt ögat nådde......för en smyckes älskare är detta åhhh suck, en våt dröm! Vasen är ett stycke bergkristall !
Geologiska avdelningen på, Naturhistoriska!


Tjejgänget utanför Naturhistoriska !
Från vänster, jag, dottern, min mans dotter och litet "bonusbarnbarn"!
Det blåste REJÄLT!


Fjärilar i massor! Så vackra! En jätteavdelning med insekter, alla är ju klart inte lika charmiga som dessa.....


Viktorianska Bull´s eye, agat ringar..... jag ville ha alla!


Mineralavdelningen, här tillbringade vi en hel del tid! Både dottern och jag älskar stenar.Och här fanns verkligen Allt!



Nu skall vi titta på idol, ha en härlig fredagskväll!
Kram!