fredag 31 december 2010

Gott Nytt 2011

En av de fina julklappar jag fick i år!! Jag tänkte att den skulle pryda mitt hår nu i kväll......men sen blev jag så rädd att förstöra den så den sitter på Avrils huvud i stället:-))


Med denna härliga nyårsbukett (som andas vår), vill jag önska er alla ett underbart
GOTT NYTT 2011

Vi ses nästa år !!!
KRAM

torsdag 23 december 2010

Snön ligger vit på taken....

Julklapparna är klara och förväntningarna höga :-))
Den gamla juldikten "Midvinternattens köld är hård......", har aldrig känts mera passande, vilken vargavinter!!!


Här är lite av resultatet av årets "julklapps tema"


Jag vill passa på att önska Er Alla en Underbar lugn och Härlig Jul, för nu försvinner vi in i dimman ett par dagar :-)))
Ta det lugnt i trafiken om ni skall ut och köra bil!!!

STORA JULKRAMAR TILL ALLA !!
GOD JUL

torsdag 16 december 2010

Med känsla för Jul.......

Dom allra sötaste julstjärnorna........jag är inte så förtjust i julstjärnor, egentligen......men de här går inte att motstå. Såå rosa.....


Vilket bak i ordningen, hmmm, nr 4 tror jag...... det går åt många lussekatter i det här hemmet!
Första baket blir alltid till Alla helgona helgen.
Jag bakar enligt vanligt klassiskt "vetebullsrecept", men lägger till 4-5 äggulor i degspadet, och två påsar saffran. Äggulorna gör degen lite fet, smidig och lättbakad, bullarna blir saftiga.


En liten julängel tittar fram i köks skåpet, och önskar en trevlig kväll!
Må Gott!

tisdag 7 december 2010

Julklappstemat för i år........


Har ni julklappsteman?
Hos oss har det blivit en rolig grej att ha någon form av röd tråd när man slår in julklapparna. Ett färgtema, bildtema eller dyl..... Mästarinnan i vår familj är min syster. Hon lägger sådan omsorg på paketen att man nästan gråter när man måste ta av pappret. Jag vet ingen annan som gör sig besväret att dölja tejpningen med hjälp av dubbel häftande tejp.
Det skall inte kännas som ett tvång, och man skall helst inte vänta för länge med att slå in. Står man natten innan Jul med drivor av klappar som skall slås in...ja då orkar man bara inte.


Nu får alla familjemedlemmar blunda, om dom inte vill veta min julklappstema.........
För sent, men det gör kanske inte något?
Det här gamla albumet har jag varit på väg att sälja på tradera flera gånger. Så glad jag är att jag sparade det! Albumet är så gott som fullt med bilder. Rimligtvis från samma familj? Ateljéerna är skånska och Helsingör baserade.....åkte man så långt som över sundet för att ta ett foto? Eller hade man släktingar där?
Tänk vilken omsorg för en enda bild, uppklistrad på hård kartong. Nästan ingen ler på korten, man är allvarlig och finklädd. Rimligtvis lever ingen i det här albumet längre. Tänk om de vetat att de skulle hamna på mina julklappar!



Nu är jag inte så generös att jag slaktar albumet.....fotostatkopior funkar bra när bilderna är svartvita.

Söta allvarliga barn, här verkar det inte viktigt att locka barnen till skratt?


Till och med fint på baksidan, med bild av ateljén.

Ni skall få se några färdiga paket senare.....
Sov så gott kära vänner!

onsdag 1 december 2010

Inte bara "kul" med Jul..........

Här vilar vår styggaste tomte........otäck eller inte, det beror nog på vem man frågar. Det är inte bara gulle gull med Jul....om ni av en händelse trodde det. Alla tomtar är inte idel leenden. Men om ni trodde att vi svenska 60-70- talister är svårt skadade av Staffan Westerbergs dockor och luriga tomtar, kan jag upplysa om att det är nada mot vad barnen i Österrike och säkert fler sydligare länder fått genomlida.

Säg Hej till KRAMPUS!

Av en slump snubblade jag över en djävulsliknande docka, med en korg på ryggen, med ett dockbarn i ???...Har även stött på små djävlar att hänga i granen, då jag är intresserad av antikt julpynt........ vad är detta?


Så här är det, natten mellan 5.e och 6:e December kommer tomten, eller st Nikolaus som han kallas i sydeuropa. Men se, han kommer inte ensam........med sig har han Krampus. Dom snälla barnen får paket och godis av tomten. Dom inte fullt så snälla barnen, toviga flätor, slarvat med läxorna, inte visat vuxna tillbörlig respekt....osv. Dessa barn får besök av Krampus. Sen följer en gradering av hur stygg man varit........mildaste straffet, risbastu. Nästa steg så plockar Krampus fram sin KEDJA!!! Steget därefter är att Krampus tar med barnet i sin korg på ryggen och dränker vederbörande i floden!!!!! (annan version är, tar med till helvetet).


Förstår ni???? Vilken skräck!!! Jag hoppas verkligen inte att denna groteska sedvänja lever kvar!

Men som det står på de "käcka " julkorten,,,,,,

Gruss vom Krampus