måndag 16 maj 2011

Bästa tiden på året......

Nu är det som vackrast, jag älskar den här årstiden. Fram till midsommar, sedan brukar jag drabbas av ångest inför att hösten är på väg :-))
Finns det något vackrare än syrener, doften är bedövande. Jag har buketter överallt, liljekonvaljer, gullvivor, pärlhyacinterna börjar gå mot sitt slut.......och så syrener! Jag känner mig rik!!!


Det är detta som brukar kallas att "ta sig vatten över huvudet". Alla mina gamla dahlior strök med i vintras......jätte tråkigt!! MEN, inge ont....ni vet. Nu blev jag Tvungen att gå och shoppa nya, och shoppade gjorde jag! Sen fick jag ett lass från mina föräldrar i påskpresent.......
Det kommer att fungera i år, plantorna blir inte så vidlyftiga första året. Till hösten blir det bara favoriterna så får övervintra.
Jag har förkultiverat lite i källaren och i dag planterade jag ut dem. Jag fantiserar om de mest fantastiska buketter framemot Augusti sådär......



En enkel skiss för att jag skall ha koll på plantorna till hösten och kan märka upp dem inför vinterförvaringen. När frosten har tagit dem går det inte att skilja den ena blomman från den andra.

Några snabba varv med damsugaren, och så ut i trädgården igen...........
Jag skall försöka skriva om lite annat än trädgård.....men det är lite svårt just nu, huvudet är fullt av klorofyll :-))

Ha en skön Majkväll!!!