fredag 8 juli 2011

Så härligt att drömma

Ett av alla projekt som jag har dröjt väldigt länge med, kudden kan inte dölja det förfärliga tyget.......fåtöljen skall kläs om.......och i tankarna har den haft hur många olika utseenden som helst.....Nu känner jag att jag börjar landa i min ursprungliga idé igen....och då är det kanske dags och göra slag i saken. Problemet blir väl att hitta mitt fantasityg i verkligheten :-))



Visst ligger det mycket i att -halva nöjet ligger i att drömma och planera.....!
Jag drömmer och planerar jämt! Ofta blir bara en yttepytte bråkdel utfört i verkligheten, men det gör inte så mycket. Eftersom jag är en samlare av födseln fantiserar jag mycket kring någon typ av samlande, en viss typ av antika askar, vaser eller vad som för stunden lockar. Vissa saker säljer jag vidare ganska omgående, andra dröjer sig kvar i många år.
Jag är inte någon färgglad person, men nu känner jag verkligen för att måla några av husets alla vita väggar i färg...mycket roligt att fantisera kring...jag bläddrar i böcker och inredningstidningar, köper provburkar med färg......lever med tanken ett tag och förkastar.......halva nöjet med andra ord!
Om "dagens dröm" är allt för storslagen för plånboken....och bara kan genomföras på sikt, brukar jag ta dagboken till hjälp. (Jag har förresten shoppat en ny idag....inbunden med mjuka pärmar klädda med hallonrosa tyg mmmmm). Jag skriver ner projektet, skriver listor på vad som behövs osv...kompletterar med färgklipp, eller skisser. Sen kan jag titta på anteckningarna och justera efter hand. Ibland skriver jag långa listor, som bara skulle kunna genomföras om jag var miljonär :-)) I sovrummet skulle jag vilja........och så rabblar jag upp allt jag vill ändra på......och går igenom alla rum på samma sätt.

Dags att göra några listor tror jag...i min nya dagbok!
Kram !