lördag 21 april 2012

 En klurig liten apa bor i min köks vitrin.......om man drar i hans svans öppnar han munnen och visar tänderna. Han delar plats med några andra udda skåps innevånare.....jag tycker det är roligt om man får upptäcka lite nya saker när man tittar i skåpet...så jag flyttar och byter ut med jämna mellanrum.

 Alltid rosa..... en blandning av nya modeller och några tidigare favoriter....jag har en tendens att gå åt det rosa hållet. Har lite nya modeller som jag kommer att lägga in i butiken under morgondagen.
Örhängen i kvarts, en vacker gulgrön ton och så fint karvade.
Små blommor i blekrosa rosenkvarts, superlätt burna perfekta vardags örhängen. Och lite annat.
Kika får ni se.
 


 Helgens blommor...jag väntar fortfarande på att man skall kunna gå ut och håva in alldeles gratis buketter...det är inte långt borta nu...Syren och lupiner t ex . Men våren är sen i år....så denna helgen blev det "köpe" blommor. Små polkagris randiga rosor......randiga blommor kan jag inte motstå, årets fröpåsar innehåller en hel del randigt.

Och så kvällens efter rätt! har ni sett så fina jordgubbar??! 30 kronor gav jag för 1kg!!!! jordgubbar på Coop, och dom smakar jordgubbar...... vilket LYX. Skall skiva ned några och hälla lime och socker över.....lättvispad grädde eller lite vaniljglass till så är det klart!
Dags för hundpromenad innan man kan slänga sig i soffan och slappna av.
Hoppas Ni får en Underbar Vårkväll!
Kram

torsdag 5 april 2012

Glad Påsk!

Nya örhängen i butiken, färgen är fullkomligt ljuuvlig, rosa-aprikos, och stenen är min favorit kalcedon. Det lilla knippet påminner lite om bär, Cherry earrings.

Älsklingsblommorna fångade på olja från Frankrike för ca 100-150 år sedan. Pioner och randiga tulpaner..mmm blir det bättre? Nej! Tavlan ligger på Tradera om ni är sugna.
Där ligger också ett par Riktigt mumsiga franska kyrkstakar, Stoora och tunga bland det maffigaste jag har ägt i kandelaberväg och med änglar på sidorna...sök på fransk kyrkstake så dyker de upp.

Så är det dags för årets, i mitt tycke trevligaste helg, Påsken!
Nu skall vädret inte bli toppen, och det är väldigt synd....för jag var såå sugen på att gräva lite.
Men nu blir det familje mys och annat trevligt istället...jag får vänta några dagar till med grävandet :-))
Nästa vecka skall jag sätta årets Dahlia tillskott i krukor.....för att ge de nya knölarna en god start.
Nu önskar jag alla En Riktigt Härlig Påsk!!!
Kram

måndag 2 april 2012

Constant necklace

Bambu symboliserar uthållighet, beständighet och trofasthet. Här i ett sprött feminint halsband av förgyllt silver. Den smidda bambu berlocken ger kedjan lite tyngd, vackert som det är i all enkelhet. Perfekt sommarsmycke, jättefint till bara axlar eller djupa urringningar.


Min "assistent" Avril..hon är vacker men har sina begränsningar......
Jag måste erkänna att jag funderat på att pierca hennes örsnibbar..... som det är nu fungerar hon bara till halsband. Men det känns samtidigt lite helgerån...... hon har levt ett långt liv. Tillverkad i Paris i slutet på 1800 talet, under 1910-20 talet har man klippt av hennes långa hår och gett henne en bob enligt dåtidens ideal. Hon får nog vara ifred lite till.
Ha en skön kväll......