söndag 14 februari 2016

Love is in the air

Valentine poppies!
Grattis på Alla Hjärtans dag! 
Tänk att vi redan har kommit så här långt på år 2016, ljuset är på väg tillbaka. Snart börjar allting om, den växande spirande delen av året. För min egen del, den del av året jag lever som mest. Jag är helt enkelt inte speciellt bra på vinter. Låg motivation och nära till deppighet. Vill helst ta en filt över huvudet och äta choklad och småkakor, fet mat och dricka för mycket vin tills ljuset kommer tillbaka. Jag vet att jag inte är ensam, många därute känner likadant. Men det är inte bara kylan och mörkret, utan också eller kanske framförallt, bristen på skönhet. 
Om någon skulle fråga mig vad som är drivkraften i mitt liv, så är det skönhet. Skönheten i allt som växer och är grönt, skönheten i dofter som finns på sommaren. Resten av året hämtar jag kraft från mina vackra saker, som kommer och går:-)
Blommor som vallmon här ovan lyfter livsandarna en gråkall februari dag.
Friends!
Att möblera om bland älskade prylar ger en onekligen en viss tillfredställelse i brist på att kunna påta i rabatten:-)
Hoppas ni har haft en trevlig Alla Hjärtans dag!

tisdag 2 februari 2016

Kvitten

En liten vårhälsning har smugit sig in på pianot, ett löfte om det som komma skall? Köpte dessa när jag handlade mat sist. Det är fördelen/nackdelen med ICA knalleland här i Borås, dom har en riktigt bra blomstershop. Nästan alltid finns där något som frestar, i det här fallet grenar av Rosenkvitten. Blommorna är ljuvt korallfärgade, runda i kronbladen, jag sprayar med ljummet vatten för att hindra att grenarna torkar ut, i vårt torra vinterhem. I bakgrunden ser ni väggfärgen i biblioteket, har inte riktigt bestämt mig om den får finnas kvar eller ska uppgraderas ännu en gång....får sova lite på det:-)
Sov Gott!