torsdag 18 augusti 2011

Skolstart och höstluft.....

Så var det dags, första skoldagen och dottern börjar 6:e klass......jag tjatar ofta om detta med vart tiden tar vägen.......det går så fort!!!
Jag försöker verkligen ta varje dag för sig...och tänka på att livet är här och nu. Det fungerar ibland...ibland inte :-)) Öva öva öva


Mina nya dahlior......jag var bortskämd med mina gamla plantor som producerade blommor en masse......dess små nybörjare är lite snålare, milt sagt. Några nya favoriter kan det nog bli, men jag behöver fler plantor, får se om jag kan hitta något på nätet.

Gammal bild från tidigare i sommar, det fanns hur mycket blåbär som helst.......nu plockar vi amerikanska blåbär från buskarna i trädgården. Jag är inte mycket för bärbuskar, men åhh skall ni köpa bärbuskar till era trädgårdar så rekommenderar jag Verkligen blåbär........stora lättplockade, mognar trots solbrist...perfekt om man har små barn (kladdar inte).

Jag älskar svamp....men är riktigt dålig på att plocka. Tålamodet tryter innan jag hunnit börja, sicken tur att man har goa goa Vänner som plockar åt en :-))

En bild från skrivbordet, anslagstavlan har fått "ny dress"en ny färgskala. Det gör större skillnad än man kan tro, när jag har haft samma bilder ett tag så ser jag dem inte till slut. Då gäller det att riva ner Allt.....och börja på nytt, och vips så känns det roligt igen. Framför kollaget tronar en docka ur samlingen...en slump att hon passar in i färgskalan....tror inte det :-)) Jag förälskar mig i de gamla tygerna i deras kläder, blekt siden....små skor i läder..... den lilla väskan som står bredvid henne skall enligt utsago komma från vinden på ett franskt chateau...mmmm....om tingen kunde tala!

Svalorna svirrar fortfarande....jag hoppas de stannar ett tag till.....det ger en antydan av sommar.
Nu har dock ett nytt ljud tillkommit när man är ute....kniikebrikerna, alltså gräshopporna...sensommarcharmigt tycker jag.......

Ha en Härlig Helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar