söndag 16 augusti 2015

Renoveringsfeber

 Vi går i renoverings tankar, eller rättare sagt, en home make over. Jag tänker färg. Vi har tom kommit så långt att vi bokat in en veckas semester för att måla, vecka 38, då kavlas ärmarna upp, färgburkarna ska vara på plats och byggplasten rullas ut.

Nu återstår det dock det svåraste, Cecilia måste sätta ner fötterna och bestämma sig. VILKEN färg?
Senaste åren har jag bloggat av och till om hur färglöst jag tyckt att vi har det. Nästan alla rummen i vårt ljusa hem har varit målade i olika kulörer, inne i mitt huvud. På det sättet har jag hunnit leva med, och förkasta ett antal färger, utan att här skett ett jota. Men nu är det dags. Tanken är att bibliotek och hall (hallen omfattar ingång, hallyta, trapp samt umgängesyta på övre plan) ska få nytt liv. 
Biblioteket är lättast. Det rummer har flest år på nacken, taket är smutsigt, vägarna missfärgade, det kan bara bli bättre. Dessutom är de flesta väggarna täckta med bokhyllor, så de går bra att vara duktigt djärv i sitt färgval och ändå känna sig hemma.
Hallen är värre, den dominerar hela huset. Om jag väljer fel här blir det Väldigt fel. Dessutom måste man utföra livsfarlig akrobatik för att komma högst upp i trapphuset med penseln (med "man" menar jag Mirek stackars, jag håller bara i stegen).
Reportaget som ligger uppslaget på bilden ovan kommer från sista numret av Sköna hem. Otroligt härligt inspirerande New York hem som tillhör två scenografer. Här är det kanske inte deras val av färger (ungefär samma bas som vi har, vitt) utan mer deras tänk kring inredning i stort. Att föremålen ska ha en själ. 

 Den här franska antika quilten, som jag också hittat som löst tyg!!!(otroligt med tanke på hur gammalt detta tyg är) har fått vara utgångspunkt för en del av tänket kring färger.

Vi har stått i valet och kvalet kring att även måla själva bokhyllorna/fönster elementskydd etc...men jag tror att vi kanske väntar ett varv till. Vi börjar med tak och väggar så får vi se.

Luktärtorna som står i förgrunden sprider sin ljuvliga doft på hela nedre plan, Tusen Tack söta Annika, själv har jag inga i år, då känns det underbart att få en bukett som denna!!!

Njut av söndagsfriden:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar