onsdag 14 april 2010

Vitsippor och kaksmet

Dom är redan här!!!, vitsipporna.....dom ligger och trycker sig mot backen med nerböjda huvuden....men vilken dag som helst slår dom ut. Första buketten plockades igår, det slank med lite annat också....vårlökar och blåstjärnor.....idag plockade dottern säkert tre buketter.
Så här ser nästan alla landen ut just nu.......men när jag böjer mig ner och rensar undan lite ser jag att kungsängsliljorna ligger och trycker med sina smala skaft. Aklejornas små rosetter har kommit en bra bit och tulpanerna har små små knoppar......lite färre faktiskt efter att jag hade gått fram med krattan och sekatören....dom är så sköra.....

Hastbullar, dvs bullar gjorda på bakpulver, inte jäst, helt ok smet faktiskt!

Från skir blomstrande vår-romantik till något helt annat......SMET. Är det något jag inte kan motstå så är det kaksmet. Bästa smeten är Rosendals tigerkakesmet....suck!!! Och man skall äta av båda smakerna samtidigt.
Nu är det ju så att när man har blivit mamma (vilket jag blev för snart 11 år sedan) så har man inte längre första tjing på att slicka skålen och slickepotten eller vispen osv..... bara dåliga mammor skulle missunna sina barn detta...... och det vill man ju inte vara. Ofta ofta när jag bakar säger min dotter,
-Ohh, bakar du.....säg till mamma, när du är klar så jag kan slicka ur skålen....
-mmm, säger jag....fasen också måste hon ha sån koll??
-Är du klar? Du lämnar väl smet till mig??
-Snart.......suck!
Det är här man har fördelen med att vara Vuxen......helt resolut tar jag fram en Matsked och äter direkt ur skålen, Innan jag fyller formen. Sen ropar jag snällt på min dotter och hon får slicka skålen. Detta, mina vänner, får man bara göra när man är vuxen och kan baka själv!

God natt, sov gott!

3 kommentarer:

  1. Skrattar gott och igenkännande om kaksmeten. Var glad att du bara behöver dela med en. På min tid var det fyra att dela med. Saknar den tiden, åren går så fort. Hastbullar är så goda, ska nog göra såna en dag.
    pussar

    SvaraRadera
  2. Haha, ja visst är smet gott, jag brukar göra precis som du innan Moa får bunken, på så sätt blir ju alla nöjda :-)

    Kan vi inte ta och ses någon dag för lite vårbus...

    Kramar från Sjömarken

    SvaraRadera