onsdag 1 december 2010

Inte bara "kul" med Jul..........

Här vilar vår styggaste tomte........otäck eller inte, det beror nog på vem man frågar. Det är inte bara gulle gull med Jul....om ni av en händelse trodde det. Alla tomtar är inte idel leenden. Men om ni trodde att vi svenska 60-70- talister är svårt skadade av Staffan Westerbergs dockor och luriga tomtar, kan jag upplysa om att det är nada mot vad barnen i Österrike och säkert fler sydligare länder fått genomlida.

Säg Hej till KRAMPUS!

Av en slump snubblade jag över en djävulsliknande docka, med en korg på ryggen, med ett dockbarn i ???...Har även stött på små djävlar att hänga i granen, då jag är intresserad av antikt julpynt........ vad är detta?


Så här är det, natten mellan 5.e och 6:e December kommer tomten, eller st Nikolaus som han kallas i sydeuropa. Men se, han kommer inte ensam........med sig har han Krampus. Dom snälla barnen får paket och godis av tomten. Dom inte fullt så snälla barnen, toviga flätor, slarvat med läxorna, inte visat vuxna tillbörlig respekt....osv. Dessa barn får besök av Krampus. Sen följer en gradering av hur stygg man varit........mildaste straffet, risbastu. Nästa steg så plockar Krampus fram sin KEDJA!!! Steget därefter är att Krampus tar med barnet i sin korg på ryggen och dränker vederbörande i floden!!!!! (annan version är, tar med till helvetet).


Förstår ni???? Vilken skräck!!! Jag hoppas verkligen inte att denna groteska sedvänja lever kvar!

Men som det står på de "käcka " julkorten,,,,,,

Gruss vom Krampus

1 kommentar:

  1. Sicken elaking, nej jag vill då bara ha tomten på besök :-)

    Välkommen tillbaka, vilken pärs du gått igenom, hoppas nu att du får hålla dig frisk!!
    Hör av dig när du är än bättre och orkar med en busstund!

    Kramar från oss i Sjömarken

    SvaraRadera