torsdag 24 september 2009

Helt naturligt......




Det finns få material som slår naturens egna, visst är färgen på dessa vintage halsband i korall helt outstanding! Visste ni att avverkningen av röd ädelkorall är förbjuden? Skall man tillverka smycken av äkta korall som inte blivit infärgad eller behandlad, ja då får man använda sig av antikt eller vintage material. Den svarta broschen är skuren ur en agat för att få effekten av ett öga, detta kallades "bull´s eye", alltså tjurens öga. Populärt under slutet av 1800-talet, då hade man smak för lite udda smycken, eller vad sägs om den lilla "tassen" som kommer från samma period. Osmakligt eller spännande?
Armbanden är gjorda av gammalt ben och så är även broschen, troligtvis tillverkad i Kina under 1800-talets senare hälft. Hur man kunnat karva så skirt och detaljerat är helt ofattbart!
En liten bild på den lilla lurifaxen finns också med, hon sover med huvudet i vattenskålen. Det kallar jag en vattenhund. God natt och Kramar från oss i Borås.

3 kommentarer:

  1. Det är klart att man ska sova i vattenskålen!! Sen så kan man ju bada i den oxå, man kan även skvätta ut allt vatten på golvet, då brukar man få uppmärksamhet!!

    Ha en underbar fredag!

    SvaraRadera
  2. Men oj, har du redan börjat med din smycketillverkning? Har du någon hemsida? Den vill vi ha i så fall.
    Lilla Flora ser så söt ut där hon ligger. givetvis ska en vattenhund va i vattenskålen.
    pussar och trevlig helg

    SvaraRadera
  3. Ojoj, jag skulle nog inte kunna somna i vattenskålen även om jag försökte. Förresten dricker jag oftast regnvattnet ur vattentunnan bredvid altanen... Klorfritt och smakrikt.

    SvaraRadera