måndag 15 mars 2010

Collection # 1

Några familjemedlemmar till, nästan alla tillverkade någon gång mellan 1910-25.


Rosie O´Neills Kewpies, ett charmigt litet flyfä faktiskt...dom har små blå vingar i nacken. Dom här två är från tiden innan första världskriget.


Ett rart litet syskonpar, kan vara så sena som 1930 tal.........tillverkade i Tyskland som så många andra leksaker från förr.
Hittade en gammal bild på hundens tillhåll, glöggen är numera urdrucken och bortrensad. Madonnorna vakar över spritförrådet.....


var det en vanlig måndag igen, vi är friska och kan återgå till normala rutiner, Sköönt. Solen strålar från klarblå himmel varje dag, man ser verkligen precis hur genomsmutsiga fönsterna är. Men tyvärr.....det är för kallt att putsa dem, attans vilken otur :-) Bättre att lägga energin på bullbak, varma nybakade kanelbullar är bland det godaste som finns, enda gången man får äta tills man skäms......så det har vi gjort.

Skall jag kalla detta för "dagens samling", vad är det man säger...om man äger fler än två av något är det en samling? Eller var det fler än tre? Just leksakerna har inte varit ett medvetet samlande, utan bara blivit för att jag inte kunnat motstå......Uppsynen hos dessa små figurer, den pliriga illmariga blicken hos Kewpie dockorna...eller den smått komiska uppsynen hos det lilla syskonparet.... Den större dockan har någon vunnit på en marknad i USA 1922, hon bar fortfarande sitt original hårnät när jag fick henne.....håret är av mohair.
Dom bor lite här och var i huset, hunden kamperar faktiskt bland spritflaskorna just för tillfället, fyllehund....neej, inte fyndigt.
Sov så gott alla läsare, Sleep tight, don´t let the bedbugs bite......

3 kommentarer:

  1. JAg håller med dig, vilka underbara dockor.
    Skönt att höra att ni mår bra igen. Mmmm nybakade bullar.. mums.

    SvaraRadera
  2. Gud så rara små dockor. Förstår att du inte kunde motstå dom. Hunden har bra vaktförmåga ser vi. Skönt att ni är friska igen.
    pussar

    SvaraRadera
  3. å vad jag älskar dom små u bara dockorna .Var finner du alla dessa vackerheter? Kan jag få klappa dom nästa gång vi ses? kram ulle bulle

    SvaraRadera